30 maj 2015

Premiär för Äventyrsklubben


Idag hade vi den första officiella träffen för Happy Outdoors nya Äventyrsklubb. Vi höll till i parken i närheten av butiken och hade slagit upp tipin eftersom det skulle regna. Det började också regna rejält men då hade vi redan fått igång en fin värmande eld. Vi hade det riktigt mysigt i tipin med regnet smattrande utanför. Med den fina elden och sköna renfällar att sitta på känndes det som vi var betydligt längre norrut än i en park på Lidingö.


Vi tränade på att göra eld med eldstål och björknäver. Det gäller att ha lite tålamod för att få till en bra gnista men alla tränade och lyckades få igång varsin eld.
 
steel
 
eld
 
Vi tillverkade också olika sorters överlevnadsarmand. Gröna, blåa röda, rosa och med och utan visselpipor. Som omväxling till tallbarste provade vi att göra te av björkblad som blev jättegott. Vi kom fram till att det smakade bäst med en matsked löv till varje kopp (kåsa). Vi kokade upp vatten med löven i och lät teet dra i fem minuter. Björklövste ska man göra på våren när löven är färska för att få det godaste teet. 
 
te
 
Tack till alla som kom till Äventyrsklubben! Vi ses snart igen med nya roliga aktiveteter. 
 
Äventyrsklubben träffas cirka en gång per månad och håller oftast till anslutning till vår butik på Lidingö men längre fram kanske vi gör längre utfärder. Vill du vara med? Läs mer om klubben på www.happyoutdoor.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar