15 aug. 2015

Fjälltur och toppbestigning

Första veckan i augusti gav sig Happy Outdoor iväg på fjälläventyr i Kebnekaiseområdet. Turen startade i ett regnigt Nikkaluokta med 19 kilometers vandring till vårt basläger invid Kebnekaise.

Vandring Kebnekaise
Mulet och blött på väg mot Kebnekaise


Efter en vilodag vaknade vi upp till strålande fint väder. Perfekt dag för ett toppförsök via den långa Västra leden.

Fint väder för en toppsbestigning

Efter en lång vandring över sten snö och is nådde vi nya toppstugan och slutligen Sydtoppen. Otrolig utsikt med en molnfri himmel.

Nya toppstugan

Kebnekaises sydtopp
Fin utsikt från Sydtoppen mot Nordtoppen

Efter vår lyckade toppbestigning gjorde vi turer i området. Bland annat besökte vi Tarfala dit sommaren fortfarande inte kommit. Tarfalasjön var fortfarande istäckt och dalen till stora delar täckt av snö.

Kaffepaus vid en istäckt Tarfalasjö.


Vi besökte också Jättegrytorna som ligger på vägen mot Singi. Trots kallt vatten tog vi flera uppfriskande bad i de naturliga bubbelpoolerna.

Jättegrytorna

Vi hann också med att bouldra på jätteblocken vid Elsas bro. Nästa gång tar vi med klätterskor. Här finns potential för många nya boulderproblem.

Efter åtta dagar i tält med skiftande väder vandrade vi tillbaka till Nikkaluokta med lätta ryggsäckar. Vi mötte massor av deltagare i Fjällräven Classic som startade på fredagen. Kul att se så många olika typer av vandrare och av olika nationalitet.

Snart är det dags för nya alpina äventyr på sydligare breddgrader....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar