18 apr. 2016

Vårvandring på Sörmlandsleden

Som årets första vårvandring med övernattning passade vi på att gå Sörmlandsledens anslutningsetapper från Nynäs Gård. Etapperna är fina med mycket fågel och djurliv men saknar platser med bra utsikt. Man befinner sig hela tiden ganska nära bilvägar och tågspår men vi hörde trots det inga störande ljud på kvällar och nätter.Det är smidigt att ta sig till etappernas början med pendeltåg och slippa biltransporter. De var ganska lerigt i skogspartierna, stora delar av leden går i närheten av stora mossmarker, men det fungerade fint att gå i låga vandringsskor.

Vi gick med lätt packning och sov i vindskydd. Det är riktigt skönt att gå utan en tung ryggsäck. På Sörmlandsleden måste man oftast bära allt vatten vilket tynger packningen rejält. Kan man banta ned den öviga utrustningen till ett minimum så kan man ändå bära under 10 kilo på en två-tre dagar lång tur.


På turen hade vi med oss en lyxartikel. En kombinerad friluftslampa och laddare från Goal Zero. Lampan väger 498 gram så det är kanske inget man bär med sig på en längre vandring. Lampan gav ett skönt ljus på kvällen i vindskyddet och på morgnarna kunde vi ladda våra telefoner utan problem. Lampan kan dessutom laddas manuellt med en inbyggd vev. Garanterat en lampa som vi kommer ta med på som kajak- och kanadensarturer då vikten spelar mindre roll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar